na vrh

Uporaba reciklirane plastike v pohištveni industriji: Danski proizvajalec pohištva HOUE

V danskem pohištvenem studiu HOUE so razvili stol, narejen iz reciklirane plastike. Tako so dokazali, da se zaščita podnebja in sodoben dizajn lahko zelo enostavno dopolnjujeta.

Oblikovalci v danskem pohištvenem studiu HOUE so razvili prvi dizajnerski stol na svetu, narejen iz reciklirane plastike: stol FALK. Reciklirano plastiko, uporabljeno za izdelavo stola so pridobili s pomočjo Interzeroovega procesa Recycled Resource. Stol, ki so ga izdelali, se lahko pohvali tako s privlačnim izgledom kot tudi s primerom uporabne vrednost reciklirane plastike. 

"stol FALK je rezultat edinstvenega pristopa k oblikovanju izdelka"

Lars Houe ustanovitelj HOUE

Sodobno in hkrati trajnostno? Dokazano izvedljivo! 

Za izdelavo stola FALK je bila potrebna inovativna uporaba Interzeroove reciklirane plastike. Markus Müller-Drexel, direktor podjetja Interzero Dienstleistungs GmbH: “FALK je prvi korak k trajnostnem delovanju pohištvenega sektorja.” 

Po zaključeni življenjski dobi stol lahko razstavimo na posamezne dele in recikliramo. FALK predstavlja vodilni projekt zaprtih zank v gospodarstvu in zaščite okolja. 

Z izdelavo 100 stolov iz reciklirane plastike prihranimo, v primerjavi z izdelavo enakega števila stolov iz primarnih virov, 7.300 kilovatnih ur energije, kar je enako, kot če bi oprali 2.352 strojev perila.

Preberite si več o projektu FALK: www.falk.houe.com