na vrh

Der Blaue Engel za posode iz Procyclena 

Znanje iz Interzeroa pri podjetju keeeper GmbH uporabljajo za razvoj lastne linije gospodinjskih izdelkov ECO-Line

"Naša linija gospodinjskih izdelkov ECO-Line je produkt za jutrišnji trg, ki izpolnjuje stroge zahteve okolju prijaznega potrošnika. Pri tem smo v celoti izkoristili znanje in izkušnje, ki jih nudijo Interzeroovi strokovnjaki za recikliranje. Z uporabo Procyclena, materiala naslednje generacije, lahko ponudimo visokokakovosten recikliran izdelek, ki izpolnjuje tudi merila za ekološki certifikat 'Der Blaue Engel'."

Mike Carlos Wolf direktor podjetja keeeper GmbH

Reciklirana plastika prej ni bila resnična alternativa primarnim virom na osnovi nafte. Zahvaljujoč Interzeroovim inovativnim plastičnim peletom pa je visokokakovosten upcycling zdaj mogoč – kar dokazujejo gospodinjski izdelki podjetja keeeper GmbH.

keeeper GmbH (prej OKT Group) je eden od treh največjih dobaviteljev plastičnih gospodinjskih izdelkov v Evropi. Da bi zadovoljili veliko povpraševanje potrošnikov po okolju prijaznih izdelkih, podjetje zdaj načrtuje linijo gospodinjskih izdelkov, v celoti izdelanih iz recikliranih materialov.

Narediti košare za perilo, zaboje za zlaganje in vedra, ki so tako stabilni in lepi kot primerljivi izdelki iz običajnih primarnih virov, je pravi izziv. Zato si podjetje pomaga s strokovnim znanjem Interzeroa. Razvijalci izdelkov pri keeeperju so bili navdušeni nad vsemi vidiki Interzeroovega postopka Recycled-Resource ter nad granulatoma Recythen in Procyclen, ki sta proizvedena s tem postopkom.

Certifikat za ohranjanje virov 

Izdelki ECO-Line so na trgu že od leta 2015. Ker so gospodinjski zaboji in posode izdelani iz Procyclena, so v vsakem pogledu enako dobri kot izdelki iz primarnih materialov, obenem pa močno zmanjšajo izpust toplogrednih plinov. »V keeeperjevi liniji ECO-Line uporabljamo najnovejšo generacijo Procyclena,« pojasnjuje Marc Swatosch, vodja Recycled-Resoucea. Proizvodnja zdaj zahteva le en procesni korak namesto dveh.

To pomeni, da Interzero v primerjavi s primarno proizvodnjo občutno zmanjša izpust toplogrednih plinov – skupno za kar 50 odstotkov. Zaradi skrajšanega postopka je manjša tudi količina porabljene energije. Junija 2015 je serija ECO-Line prejela ekološki certifikat »Der Blaue Engel«. Ta prestižni certifikat strokovna žirija podeljuje izdelkom in storitvam, ki so bolj okolju prijazni kot tisti od tržnih konkurentov.

Procyclen in Recythen pomagata spremeniti vizijo v resničnost

Izdelki, izdelani z uporabo Recythena in Procyclena, postajajo vse bolj raznoliki. Material je mogoče dodatno okrepiti s steklenimi vlakni ali drugimi mineralnimi polnili ter tako še izboljšati mehanske lastnosti izdelkov. Na voljo so tudi negorljive različice materiala. Septembra 2016 je Interzero v Maribou odprl lasten kompetenčni center za reciklirano plastiko, v katerem bodo strokovnjaki izboljševali tehnologijo in jo še natančneje prilagajali zahtevam kupcev. Marc Swatosch je zatrdil: »Z vsakim novim izdelkom iz naših recikliranih granulatov postaja vse bolj jasno, da izdelki iz 100-odstotne reciklirane plastike niso fantazija, ampak resničnost.«