na vrh

Interzero – družba Skupine ALBA 

Interzero je del Skupine ALBA, ponudnika recikliranja in okoljskih storitev s sedežem v Berlinu. Dr. Axel Schweitzer, eden od izvršnih direktorjev družbe in družinskega podjetja, je tudi vodja administrativnega odbora družbe Interzero.

»Interzero je sestavni del Skupine ALBA. Naša vizija za sveta brez odpadkov kaže na to, da je vse materiale mogoče reciklirati ali ponovno uporabiti. Rešitve brez odpadkov (Zero Waste Solutions) družbe Interzero postavljajo naše standarde. Naš naslednji cilj je uporaba digitalizacije za nadaljnjo izboljšavo naših storitev in iskanje rešitev za pomoč pri upravljanju odpadkov naših strank.«

Dr. Axel Schweitzer

Življenjepis

Dr. Axel Schweitzer je bil rojen leta 1969. Študiral je industrijsko inženirstvo na tehnični univerzi v Berlinu je študiral industrijsko inženirstvo. Že med študijem je bil zaposlen kot tehnični svetovalec in specialist za trženje pri družbi ALBA, ki jo je ustanovil njegov oče Franz Josef Schweitzer. Leta 1995 je bil imenovan v izvršni odbor družbe ALBA (od januarja 2011 ALBA Group plc & Co. KG). Axel Schweitzer od leta 1998 vodi družinsko podjetje skupaj z bratom Ericom. Delovanje družbe ALBA SE (prej Interzero AG ali Interzero SE) od leta 2005 upravlja z različnih položajev, in sicer kot vodja nadzornega sveta izvršnega odbora in kot vodja administrativnega odbora. Od leta 2013 je tudi član ekipe za vzpostavljanje in vzdrževanje odnosov med kitajskimi in nemškimi podjetji. Poleg tega je prostovoljec pri združenju KINDerLEBEN, društvu za podporo bolnišnicam za otroke obolele za rakom, kot predsetnik nadzornega sveta pa podpira tudi košarkarsko ekipo ALBA BERLIN.

Skupina ALBA in njene blagovne znamke

Interzero in ALBA sta blagovni znamki Skupine ALBA. Skupina zaposluje 7.500 ljudi v Nemčiji in Aziji. Leta 2015 je promet družbe znašal 2,2 milijarde evrov, zaradi česar je Skupina ALBA vodilni globalni ponudnik storitev recikliranja in okoljskih storitev ter pomemben dobavitelj surovin. Leta 2015 je družbi uspelo znižati emisije toplogrednih plinov za 5,9 milijona ton v primerjavi s proizvodnjo primarnih surovin, kar pomeni prihranek 51,8 milijona ton primarnih surovin.

Več informacij o Skupini ALBA lahko najdete tukaj.

Za več novic o recikliranju in surovinah si oglejte našo spletno stran www.recyclingnews.info